AdwCleaner – Computer opschonen met AdwareCleaner

By | februari 15, 2014

AdwCleaner is een heel eenvoudig maar zeer handig programma voor het verwijderen van toolbars, malafide browserextensies en allerhande adware. AdwCleaner is ontwikkelt door Xplode en is gratis te downloaden en hoeft niet geïnstalleerd te worden en kan direct na het downloaden worden uitgevoerd om de computer te scannen op de aanwezigheid van adware en andere potentieel ongewenste software. AdwCleaner wordt maandelijks meerdere malen van updates voorzien zodat het ook de meest recente adware in de categorie potentieel ongewenste software (PUP’s) kan detecteren en verwijderen.

Het gebruik van AdwCleaner spreekt eigenlijk voor zich maar naast het detecteren en verwijderen wordt er ook software automatisch verwijderd wat u misschien bewust heeft geïnstalleerd. Bepaalde toolbars zoals die van de gratis virusscanner van Avira, de (Avira SearchFree Toolbar) en de AVG Nation toolbar die gekoppeld is aan (AVG Secure Search) worden automatisch verwijderd als even niet oplet. In principe is dit niet zo’n heel groot probleem maar wanneer u deze bewust heeft geïnstalleerd is het natuurlijk vervelend als deze zonder pardon door AdwCleaner van uw computer worden verwijderd.

Ondanks dat AdwCleaner regelmatig van updates wordt voorzien kan het natuurlijk voorkomen dat het bepaalde adware, browser hijacker en toolbars nog niet of volledige kan verwijderen. In dergelijke gevallen is een diepere analyse van de computer benodigd om te achterhalen welke ongewenste software al dan niet adware op uw computer aanwezig is. Op het forum van PC Web Plus is een speciaal stappenplan aanwezig, hier wordt gebruik gemaakt van RSIT wat een uitgebreide versie is van HijackThis en waarmee eenvoudig uw computer gecontroleerd kan worden, waarna u individuele hulp krijgt bij uw computer opschonen en de aanwezige adware verwijderen.

  1. Voer allereerst een scan met AdwCleaner uit volgens deze stap-voor-stap handleiding.
  2. Het logbestand kunt u vervolgens laten controleren in het AdwCleaner forum.
  3. Open een nieuw onderwerp met uw probleemomschrijving en voeg het logbestand als bijlage toe.
  4. Eén van de security-helpers zal uw probleem in behandeling nemen en hulp en advies geven.
  5. Middels deze analyse van de logbestanden weet u zeker dat alle adware van uw computer wordt verwijderd.

AdwCleaner

AdwCleaner – Computer opschonen

AdwCleaner is speciaal ontwikkelt om adware en ongewenste software wat zonder uw medeweten is geïnstalleerd te verwijderen, het programma is geheel gratis en heel eenvoudig in gebruik en hoeft niet geïnstalleerd te worden, u kunt AdwCleaner (Adware Cleaner) dus direct na het downloaden direct opstarten en uw computer laten scannen. Via de onderstaande downloadknop kunt u AdwCleaner downloaden, dit is de directe downloadlink waarna u het direct op bijvoorbeeld uw bureaublad kunt opslaan en vervolgens kunt uitvoeren.

AdwCleaner Downloaden

In het hoofdscherm van AdwCleaner kiest u simpelweg voor de knop “Scan” om uw computer te controleren op de aanwezigheid ongewenste software zoals adware, toolbars en browser hijackers. Bij het scannen wordt in eerste instantie enkel gezocht naar ongewenste software, dubieuze browser extensies register aanpassingen en dergelijke, er wordt na de scan dus nog niets verwijderd van uw computer. Zodra de scan met AdwCleaner gereed is kunt u onder de verschillende tabbladen de resultaten terugvinden en zelf bepalen of u de gedetecteerde items wilt laten verwijderen.

Om alles te verwijderen wat er is gevonden door AdwCleaner, hoeft u enkel op de knop “Clean“ te klikken, hierna zal er wel een herstart van uw computer nodig zijn. Sommige onderdelen kunnen namelijk pas na het opnieuw opstarten van uw computer worden verwijderd. Het logbestand van AdwCleaner kunt u na de herstart van de computer terugvinden in de map C:\AdwCleaner.

AdwCleaner – Informatie

Op de onderstaande links treft u meer informatie over AdwCleaner en tevens de link naar het AdwCleaner forum van PC Web Plus waar u terecht kunt voor gratis hulp en ondersteuning bij het gebruik van AdwCleaner en het opschonen van uw computer.