Internet Explorer werkt niet meer

By | februari 15, 2014

Wanneer u tijdens het surfen met Internet Explorer plots de foutmelding Internet Explorer werkt niet meer te zien krijgt, of Internet Explorer op willekeurige momenten geheel crasht of iets wilt downloaden en vervolgens de melding Internet Explorer werkt niet meer in beeld krijgt dan is de meest voorkomende oorzaak dat één van de aanwezige invoegtoepassingen of ActiveX-besturingselementen niet meer correct functioneren, maar ook adware zoals ongewenste toolbars en of andere browserextensies die gewoonweg niet goed functioneren kunnen problemen omtrent de foutmelding Internet Explorer werkt niet meer veroorzaken.

Wanneer u het vermoeden heeft dat adware of andere ongewenste software de oorzaak van de problemen met Internet Explorer is dan is het raadzaam om dit als eerste te controleren. Een erg handig gratis programma is AdwCleaner waarmee u eenvoudig allerlei ongewenste toolbars en andere ongewenste software kan opsporen. Onderstaand staat in het kort beschreven hoe u uw computer kunt laten controleren op de aanwezigheid van adware, toolbars en andere dubieuze invoegtoepassingen en browseruitbreidingen.

  • Voer als eerste een scan uit met AdwCleaner, zorg ervoor dat Internet Explorer gesloten is.
  • Dit logbestand wat geopend wordt kunt u vervolgens laten controleren bij het AdwCleaner forum op PC Web Plus
  • Op deze manier kan uw computer geheel opgeschoond worden en krijgt u gratis hulp en advies.

Naast adware kunnen natuurlijk ook legitieme invoegtoepassingen en browserextensies de oorzaak van de foutmelding Internet Explorer werkt niet meer zijn. Vaak treedt dit probleem op wanneer er een update of nieuwe versie van Internet Explorer is geïnstalleerd en de reeds aanwezige invoegtoepassingen niet compatibel zijn en voor de problemen en vastlopers van Internet Explorer zorgen. Onderstaand leest u dan ook hoe u Internet Explorer geheel naar de beginwaarden kunt resetten.

Internet Explorer werkt niet meer

Internet Explorer werkt niet meer

Middels de onderstaande instructies kunt u Internet Explorer in zijn geheel naar de standaardwaarden herstellen wanneer u problemen heeft met Internet Explorer en tijdens het surfen op het internet regelmatig de foutmelding Internet explorer werkt niet meer te zien krijgt. Of wanneer Internet Explorer op onverwachte momenten geheel vastloopt en of ineens uit het niets wordt afgesloten.

  • Start Internet Explorer en klik vervolgens rechtsboven in het venster op het tandwieltje.
  • Kies vervolgens in het menu voor de optie Internet Opties.
  • Open het tabblad geavanceerd en klik vervolgens op de knop Opnieuw instellen.
  • Vink indien gewenste de optie persoonlijke instellingen verwijderen aan en klik op de knop opnieuw instellen.

Internet Explorer opnieuw instellen

Wanneer het middels de bovenstaande instructies niet mogelijk is om Internet Explorer te starten en opnieuw in te stellen, dan kunt u Internet Explorer beter eerst zonder invoegtoepassingen starten.

Ga hiervoor naar start > alle programma’s > bureau accessoires > systeemwerkset en klik hier op Internet Explorer (zonder invoegtoepassingen).

U kunt ook het commando iexplore -extoff gebruiken via het scherm uitvoeren van Windows, druk tegelijkertijd op de Windowstoets + R
Geef vervolgens in het onderstaande scherm type u het commando gevolgd door enter. iexplore -extoff Als het probleem met de foutmelding (Internet Explorer werkt niet meer) na het opnieuw instellen van Internet Explorer nog steeds niet is verholpen verwijzen wij u graag door naar PC Web Plus, op dit computerforum kunt u uw probleem voorleggen in het sub-forum Internet, Browsers E-Mail en Messengers waar u hulp en persoonlijke ondersteuning krijgt bij het oplossen van het probleem.

Gebruikte zoektermen:

  • internet explorer werkt niet meer