Appdata\roaming\newnext.me\nengine.dll ontbreekt

By | maart 4, 2014


De foutmelding “appdata\roaming\newnext.me\nengine.dll” ontbreekt is een probleem omtrent de aanwezigheid van adware zoals NextLive en Newnext.me wat veelal samen met MoboGenie ongevraagd op uw computer is geïnstalleerd. De bovenstaande foutmelding verschijnt tijdens het opstarten als het bestand nengine.dll niet meer aanwezig is op de computer.De complete foutmelding van nengine.dll is “Er is een probleem opgestreden tijdens het starten van C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\newnext.me\nengine.dll Kan de opgegeven module niet vinden.” en doordat de registersleutels van deze adware nog steeds aanwezig zijn blijft u deze foutmelding tijdens het opstarten van Windows te zien krijgen.

Adware zoals (Nextlive, Newnext.me) is niet eenvoudig te verwijderen, de geïnstalleerde software komt immers niet in de softwarelijst van Windows voor. Het verwijderen van deze adware en het oplossen van de foutmelding “appdata\roaming\newnext.me\nengine.dll” ontbreekt dient daarom ook handmatig te gebeuren.

Middels het gratis te downloaden AdwCleaner kan dergelijke adware eenvoudig worden opgespoord en worden verwijderd. Onderstaand leest u het verkorte stappenplan, op het computerforum van PC Web Plus kan men verder hulp bieden bij het opschonen van uw computer en het verwijderen van de adware.

  1. Voer allereerst een scan met AdwCleaner uit volgens deze stap-voor-stap handleiding.
  2. Het logbestand kunt u vervolgens laten controleren in het AdwCleaner forum.
  3. Open een nieuw onderwerp met uw probleemomschrijving en voeg het logbestand als bijlage toe.
  4. Eén van de security-helpers zal uw probleem in behandeling nemen en hulp en advies geven.
  5. Middels deze analyse van de logbestanden weet u zeker dat alle adware van uw computer wordt verwijderd.

Appdata\roaming\newnext.me\nengine.dll ontbreekt

Appdata\roaming\newnext.me\nengine.dll ontbreekt


Appdata\roaming\newnext.me\nengine.dll ontbreekt

Op de bovenstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van de betreffende foutmelding gerelateerde aan de adware van NextLive en Newnext.me wat gebundeld is met MoboGenie. Om deze foutmelding te kunnen herstellen zijn er diverse ingrepen in het register van Windows benodigd, en dat is natuurlijk niet geheel zonder risico.

Vandaar dat we u graag doorverwijzen naar het computerforum van PC Web Plus. Daar kunnen de malware specialisten u verder helpen bij het oplossen van de problemen omtrent nengine.dll en de foutmelding “appdata\roaming\newnext.me\nengine.dll” ontbreekt.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe kunt u nu adwar en Browser Hijackers en malafide software gerelateerd aan “Pop-ups en onderstreepte woorden?”voorkomen? Steeds meer en meer vormt “adware” en alle andere potentieel ongewenste software in de categorie PUP’s één van de meest voorkomende computerproblemen. In het onderstaande artikel leest u meer informatie.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, of problemen ondervinden met uw computer en of het vermoeden heeft van de aanwezigheid van virussen, adware en andere ongewenste software kunt u terecht op het computerforum van PC Web Plus. Dit forum is gespecialiseerd in het verwijderen van adware, malware en het opschonen van computer.

Gebruikte zoektermen:

  • newnext me
  • wat is appdata-roaming