Bitdefender Free Antivirus (informatie en review)

By | april 15, 2014

Bitdefender Free Antivirus is een zeer beperkte gratis virusscanner die regiogebonden is, waarbij er voor Nederland en Frankrijk eigenlijk alleen de betaalde beveiligingsproducten aangeboden worden. Dit is dan ook de voornaamste reden dat wanneer Bitdefender Free vanaf een Nederlandse computer wordt geïnstalleerd het de Roemeense taal weergeeft en het niet mogelijk is om de Engelse taal te kiezen. Echter is het via een omweg wel mogelijk om dit aan te passen zodat Bitdefender Free Antivirus toch in het Engels geïnstalleerd kan worden maar dat leest u verder in dit artikel.

Zoals reeds vermeld is deze gratis virusscanner zeer beperkt en heeft het geen configuratiemogelijkheden, maar ook geen functie waarbij gedetecteerde items in quarantaine worden geplaatst. En met het oog op een onterechte detectie (false positive) is dit natuurlijk wel een essentieel onderdeel wat ontbreekt waardoor het na de standaard verwijdering niet mogelijk is om onterechte detectie te herstellen. Ook het uitsluiten van bestanden en mappen is niet mogelijk, en heeft het geen mogelijkheden tot het aanpassen van de scanopties en het plannen daarvan.

Voor de gebruikers die de voorkeur hebben voor een zo simpel mogelijke gratis virusscanner is Bitdefender Free Antivirus mede gezien de naam en de goede resultaten qua detectie van de andere beveiligingsproducten van Bitdefender wellicht de keuze voor gebruik. Echter zijn er nog geen uitgebreide test-resultaten van Bitdefender Free Antivirus bekend waarmee de uiteindelijke bescherming die het biedt beoordeeld kan worden. Wanneer u vragen heeft of tegen problemen aanloopt met Bitdefender Free Antivirus verwijzen wij u graag door naar het forum Antivirus Software & Internet Security Pakketten op PC Web Plus.

Bitdefender Free Antivirus (informatie en review)

Bitdefender Free Antivirus (informatie en review)

Bitdefender Free Antivirus

Standaard zal Bitdefender Free Antivirus bij het installeren ingesteld staan op de Roemeense taal, middels een kleine aanpassing van het taalbestand kan deze ingesteld worden op de Engelse taal. Onderstaand leest u stap voor stap hoe u Bitdefender Free met de Engelse taal op uw computer kunt installeren.

Download als eerste de 32 of 64 bit versie van Bitdefender Free Antivirus van één van de onderstaande links.

Dubbelklik nu op het gedownloade installatiebestand en wacht totdat alle bestanden zijn uitgepakt, maar installeer Bitdefender Free Antivirus nog niet.

 • Open nu de “temp” folder van Windows door bij start > uitvoeren het commando %temp% op te geven gevolgd door enter.
 • Hier zal een map met de naam RarSFX0 of RarSFX1 aanwezig zijn.

Bitdefender Free AntiVirus uitpakken

 • Kopieer deze map nu in het geheel naar bijvoorbeeld het bureaublad.
 • Als dit gereed is sluit u het installatievenster.
 • Open de map RarSFX0 of RarSFX1 en open de map met de naam lang.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand lang.xml en kies de optie “Openen met” en kies dan voor kladblok.
 • Verwijder onder de regel “<languages>” alle talen behalve “en-US name=”English
 • Sla vervolgens het bijgewerkte bestand op en sluit kladblok.
 • Ga nu terug naar de map RarSFX0 of RarSFX1 en dubbelklik op het bestand installer.exe.
 • Vink nu de optie aan om de licentieovereenkomst te accepteren en klik op Next.
 • Klik vervolgens op Start om de installatie van Bitdefender Free Antivirus voort te zetten.

Bitdefender Free Antivirus installeren