Browser Hijacker verwijderen met AdwCleaner

By | maart 5, 2014


Een Browser Hijacker oftewel (browser hijacking) waarbij uw ingestelde startpagina gekaapt wordt door een malfide startpagina kan veroorzaakt woorden door zowel ongewenste software (adware) als malware. Steeds meer en meer gratis software wordt bijvoorbeeld gesponsord en dit gebeurd middels het bundelen van optionele software, of bepaalde toevoegingen aan de software die uw startpagina en ingestelde zoekmachine wijzigen. Deze vorm van een browser hijacker is per definitie niet direct schadelijk, echter neemt dit niet weg dat het ongevraagd wijzigen van de startpagina van uw browser natuurlijk zeer hinderlijk is.

Naast de eigenlijk redelijk onschuldige browser hijacker, bestaan er ook varianten die minder onschuldig zijn en gewoonweg een potentieel risico vormen met betrekking tot infecteren van uw computer met malware. Het voornaamste risico gaat dan ook vooral schuil in de gebruikte zoekmachine (search engine) van de browser hijacker, middels de zoekresultaten die niet gefilterd worden op kwaadaardige domeinen en websites kan uw computer heel eenvoudig geïnfecteerd raken met kwaadaardige software (malware).

Een browser hijacker verwijderen van uw computer is vaak niet zo gemakkelijk als het lijkt, en vaak nestelen ze zich diep in de gebruikte browser waarbij het onmogelijk om uw eigen startpagina terug in te stellen. Daarbij worden vaak ook de snelkoppeling van de browsers zoals Internet Explorer, Firefox en Google Chrome aangepast zodat de browser altijd zal worden geopend met de malfide startpagina. Bekende varianten hiervan zijn AwesomeHP.com, NationZoom en Qv06.com die tevens bij zeer veel gratis te downloaden software is gebundeld en ongevraagd in uw browser nestelen.

Doordat een browser hijacker over het algemeen is gebundeld met allerlei andere adware of ongewenste software is het raadzaam om uw computer grondig te controleren. AdwCleaner is bijvoorbeeld een uitstekende tool waarmee u dergelijke adware kunt opsporen en verwijderen.

  1. Voer allereerst een scan met AdwCleaner uit volgens deze stap-voor-stap handleiding.
  2. Het logbestand kunt u vervolgens laten controleren in het AdwCleaner forum.
  3. Open een nieuw onderwerp met uw probleemomschrijving en voeg het logbestand als bijlage toe.
  4. Eén van de security-helpers zal uw probleem in behandeling nemen en hulp en advies geven.
  5. Middels deze analyse van de logbestanden weet u zeker dat alle adware van uw computer zal worden verwijderd.


Browser Hijacker verwijderen met AdwCleaner

Browser Hijacker verwijderen met AdwCleaner

Zoals reeds vermeld is AdwCleaner een zeer handige en tevens veelgebruikte tool om adware, browser hijackers en allerhande dubieuze browserextensies en add-ons te verwijderen van uw computer. Maar hoe kunt u nu problemen met betrekking tot adware, Browser Hijackers en malafide software gerelateerd aan voorkomen?

Steeds meer en meer vormt “adware” en alle andere potentieel ongewenste software in de categorie PUP’s één van de meest voorkomende computerproblemen. In het onderstaande artikel leest u meer informatie hoe u dergelijke problemen kunt voorkomen en waarop u dient te letten bij bijvoorbeeld het installeren van gratis software.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, of problemen ondervinden met uw computer en of het vermoeden heeft van de aanwezigheid van virussen, adware en andere ongewenste software kunt u terecht op het computerforum van PC Web Plus. Dit forum is gespecialiseerd in het verwijderen van een browser hijacker, adware, malware en het opschonen van computer.