Google Chrome Resetten

By | februari 21, 2014

Google Chrome resetten kan de meest gemakkelijke oplossing zijn bij problemen met extensies die bijvoorbeeld niet meer naar behoren functioneren en zorgen voor crashes en vastlopers van Google Chrome. Bij adware gerelateerde problemen kan dit tevens uitkomst bieden, maar dan is het wel raadzaam om eerst de computer geheel op te schonen, en pas nadien Google Chrome te resetten als er nog problemen zijn, of Google Crome trager blijkt te functioneren dan voorheen.

AdwCleaner is een zeer handig gratis programma die malafide en adware gerelateerde extensies uit Google Chrome kan verwijderen, maar vaak blijven er nog wel diverse restanten achter en dan is het raadzaam om uw computer grondig te laten controleren, zodat dergelijke restanten nog handmatig kunnen worden verwijderd van uw computer. Aan de hand van onder andere het logbestand van AdwCleaner kunnen de specialisten op het computerforum van PC Web Plus uw computer verder controleren en advies en hulp bieden bij het opschonen van uw computer.

Google Chrome resetten en de browserinstellingen herstellen heeft echter wel gevolgen voor de ingestelde startpagina, nieuwe tabbladen en uw ingestelde zoekmachine. Ook worden alle aanwezige extensies uitgeschakeld, en worden alle tijdelijke gecachte gegevens, zoals cookies, inhoud en sitegegevens verwijderd.

Google Chrome Resetten

Google Chrome Resetten

Voordat u Google Chrome gaat resetten kunt u altijd even handmatig een systeemherstelpunt van Windows aanmaken, op deze manier kunt u altijd eenvoudig terugkeren naar de situatie hoe deze was voor het herstellen van de browserinstellingen van Google Chrome.

  • Open Google Chrome en klik rechtsboven op het icoon met de drie streepjes.
  • Kies in het menu voor de optie Instellingen.
  • Scroll nu helemaal naar onderen en klik vervolgens op de optie Geavanceerde instellingen weergeven.
  • Klik vervolgens op de knop browserinstellingen herstellen.
  • U krijgt nu een waarschuwingsvenster te zien zoals op de bovenstaande afbeelding.
  • Wanneer u geen gegevens wilt versturen naar Google haalt u het vinkje weg bij de optie om Google Chrome beter te maken.
  • Klik vervolgens op de knop Herstellen.
  • Vervolgens herstart u Google Chrome en zal deze geheel naar de beginwaarden hersteld zijn.

Mocht u nog steeds problemen ondervingen met Google Chrome na het resetten kunt u voor hulp en ondersteuning terecht op het computerforum van PC Web Plus in de sectie Internet, Browsers E-Mail en Messengers waar u het probleem en of vraag kunt voorleggen waarna u persoonlijke ondersteuning krijgt bij het verhelpen van de problemen en antwoorden op uw vraag.

Gebruikte zoektermen:

  • google chrome herstellen
  • Google Chroom Herstellen