Gratis firewall – “Online Armor firewall” van Emsisoft

By | maart 16, 2014

Standaard beschikt Windows over een firewall, echter biedt deze enkel en alleen bescherming tegen de inkomende verbindingen en is deze maar minimaal naar wens te configureren. Het grootste nadeel in vergelijking met een alternatieve gratis firewall is dat er helemaal geen toezicht is op programma’s, waaronder ook malafide software (malware) die uitgaande verbindingen kunnen opzetten. Wanneer enkel en alleen de Windows firewall actief is en uw computer raakt geïnfecteerd dan heeft de malware eigenlijk vrij spel om naar buiten toe te communiceren met bijvoorbeeld een zogenaamde command & control server.

Het installeren van een gratis firewall zoals de Online armor firewall van Emsisoft als vervanging van de Windows firewall komt de algehele beveiliging van uw computer zeker ten goede. Zeker wanneer u gebruik maakt van een gratis virusscanner die geen ingebouwde firewall heeft is het zeker aan te raden om een gratis firewall zoals Online Armor te installeren. Deze gratis firewall van Emsisoft (Online Armor Free) is wellicht één van de beste firewalls voor Windows waarmee u uw computerbeveiliging kunt optimaliseren.

  • Online Armor controleert zowel de inkomende als de uitgaande internetverbindingen.
  • Ook beschikt het over een programmabeveiliging (HIPS) – Host Intrusion Prevention System.
  • Via de cloud middels het Emsisoft Anti-Malware Netwerk biedt Online Armor extra bescherming.
  • Verder is deze gratis firewall uitgerust met bescherming tegen keyloggers.

Veel computergebruikers gebruiken de standaard firewall van Windows, in de eerste plaats is deze erg populair aangezien het nauwelijks tot geen meldingen geeft en qua configuratie niets hoeft in te stellen. Middels de standaardinstellingen neemt de firewall van Windows geheel op de achtergrond alle beslissingen, maar dit gaat wel ten koste van de algehele beveiliging van uw computer.

Zo biedt de Windows firewall standaard geen enkele bescherming bij de uitgaande verbindingen, en zoals reeds vermeld kan onder andere malware hier misbruik van maken, en eenvoudig persoonlijke gegevens, gebruikersnamen en wachtwoorden verzenden als uw computer geïnfecteerd is geraakt met malware. Door het installeren van een goede gratis firewall naast uw virusscanner bent u optimaal beschermd, en de Online Armor firewall van Emsisoft is bij uitstek een uitstekende keuze. Voor hulp en ondersteuning kunt u terecht op PC Web Plus in het Online Armor vraag & antwoord forum.

Gratis firewall - Online Armor

Gratis firewall – “Online Armor firewall” van Emsisoft

Het is algemeen bekend dat het installeren van een goede virusscanner erg belangrijk is, en hierin maken we dan onderscheid in de gratis virusscanners, betaalde virusscanners en de uitgebreidere beveiligingspakketten, waarbij de laatste over het algemeen standaard zijn voorzien van een firewall of een aanvulling zijn op de standaard firewall van Windows. Echter beschikken de gratis en betaalde virusscanners standaard niet over een ingebouwde firewall, en dan is het installeren van de gratis firewall van Emsisoft een verstandige keuze.

Deze gratis firewall (Online Armor) is een zeer geavanceerde firewall die niet alleen de inkomende en uitgaande internetverbindingen controleert maar uw computer ook nog eens beschermt middels de ingebouwde programmabeveiliging (HIPS). Middels deze functie kunt u zelf beslissen welke programma’s wel of geen verbinding met het internet mogen maken en of iets mogen installeren en wijzigen, en is geheel gekoppeld aan het Emsisoft Anti-Malware Netwerk waarbij vertrouwde programma’s door Online Armor automatisch worden ingesteld een geen meldingen zult krijgen om specifiek toestemming te geven.

Mocht er onverhoopt geprobeerd worden om schadelijke software op uw computer te installeren zal u hier altijd melding van krijgen, het is daarom belangrijk om meldingen van een firewall nooit te negeren of zomaar weg te klikken. De meldingen die Online Armor geeft zijn erg overzichtelijk en bevatten veel informatie, aan de hand hiervan kunt u altijd zien waarom die melding wordt weergegeven en welke aanbevolen acties er worden geadviseerd. Onderstaand ziet u een tweetal meldingen van Online Armor

Gratis firewall online armor melding

De gratis firewall Online Armor kent twee soorten meldingen, de meldingen in een geel venster duiden een onbekend programma aan en de groene venster duiden een bekend programma aan die gewijzigd is maar wel eerder door Online Armor is toegestaan uit te voeren. Bij het installeren van bijvoorbeeld software krijgt u indien het programma niet bekend is vaak de bovenstaande melding te zien, lees deze meldingen aandachtig door en beslis daarna welke gewenste actie u wilt ondernemen.