Internet Explorer 11 downloaden en configureren

By | april 2, 2014

Internet Explorer 11 is al geruime tijd uit en is te downloaden van deze pagina op de website van Microsoft. Internet Explorer 11 is geheel compatibel met zowel Windows 7 als Windows 8.1 en gezien de algehele veiligheid betreffende het surfen op het internet is het natuurlijk heel belangrijk om altijd de laatst beschikbare versie te gebruiken. En in tegenstelling tot zijn voorganger is Internet Explorer 11 ook een stuk veiliger geworden middels onder andere de verbeterde functies als SmartScreen-filter en de ingebouwde Traceerbeveiliging.

Wanneer Internet Explorer wordt geïnstalleerd zullen al uw instellingen, favorieten maar uw ingestelde startpagina en zoekmachine zullen echter wel worden aangepast. De verdere installatie van Internet Explorer 11 is eigenlijk een fluitje van een cent, en behoeft eigenlijk ook geen verdere toelichting aangezien het enkel en alleen het uitvoeren is van het gedownloade setupbestand van Internet Explorer 11 en wachten tot de installatie gereed is en de computer vervolgens herstarten.

Na de installatie en de herstart van de computer zullen de persoonlijke instellingen en browseraanpassingen doorgevoerd worden, wanneer Internet Explorer 11 voor de eerste maal wordt gestart krijgt u de informatiepagina te zien waarbij het onderstaande wordt vermeld. Wanneer u vragen heeft of tegen problemen aanloopt bij het gebruik van Internet Explorer 11 dan kunt u voor hulp en advies terecht op het computerforum van PC Web Plus waar er een speciaal forum is voor vragen en problemen over internet en browsers – Internet, Browsers E-Mail en Messengers.

Als je een upgrade van een oudere versie van Internet Explorer hebt uitgevoerd, zijn je instellingen voor SmartScreen Filter, Aanbevolen websites en updates van Compatibiliteitslijsten automatisch opgeslagen, tenzij je anders hebt beslist. Om het surfen te verbeteren, wordt een beperkt aantal aanvullende gegevens verzameld, worden er door Compatibiliteitslijsten meer compatibiliteitsinstellingen bijgewerkt en krijg je zoeksuggesties bij het zoeken vanuit de adresbalk.

Internet Explorer 11 downloaden en configureren

Internet Explorer 11 downloaden en configureren


Internet Explorer 11 configureren

Standaard staan na de installatie van Internet Explorer 11 de “Werkbalk favorieten, opdrachtbalk en statusbalk” uitgeschakeld, deze kunt u inschakelen door met de rechtermuisknop in de titelbalk van Internet Explorer te klikken en de betreffende opties te activeren. In de meeste gevallen zal automatisch de pop-upblokkering ingeschakeld zijn, mocht dit niet het geval zijn dan kunt u deze middels de onderstaande instructies inschakelen.

  • Klik rechtsboven in Internet Explorer op het tandwieltje.
  • Er opent vervolgens een menu. Klik onderaan in het menu op Internetopties.
  • Klik nu in het venster ‘Internetopties‘ op het tabblad Privacy.
  • Plaats onder het kopje ‘Pop-up blokkeren’ een vinkje voor Pop-upblokkering inschakelen.
  • Klik op Toepassen en daarna op OK. En herstart Internet Explorer.

In Internet Explorer 11 is standaard Bing als zoekmachine ingesteld. Maar u kunt eenvoudig een andere zoekmachine, zoals bijvoorbeeld die van Google zelf toevoegen.

  • Klik op het vergrootglas in de adresbalk en daarna op de knop Toevoegen.
  • Klik vervolgens op de link Visueel zoeken.
  • Klik nu op de afbeelding van Google.
  • Klik in het venster wat nu verschijnt op Toevoegen aan Internet Explorer.
  • Klik vervolgens op Toevoegen om uw keuze te bevestigen.

Met het SmartScreen-filter biedt Internet Explorer 11 bescherming tegen phishingwebsites en andere schadelijke websites waarvan bijvoorbeeld bekend is dat deze malware verspreiden. Het uitschakelen van SmartScreen is dan ook niet aan te bevelen, in Windows 8.1 is het namelijk een essentieel onderdeel geworden van de algehele beveiliging van de computer. Wilt u deze functie toch uit willen schakelen, raadpleeg dan deze handleiding op het computerforum van PC Web Plus.

De Traceerbeveiliging in Internet Explorer 11 helpt te voorkomen dat uw  persoonlijke browsegegevens worden verzonden naar externe inhoudproviders van de websites die u bezoekt door de inhoud van deze providers te blokkeren. Middels deze manier kunt u uw browseractiviteiten beschermen. Als u de Traceerbeveiliging wilt inschakelen, moet u eerst een Traceerbeveiliging-lijst installeren. U kunt de Traceerbeveiliging dan ook zien als een soort van ‘bel-me-niet register’. Internet Explorer blokkeert alle externe inhoud van de sites op de lijst en beperkt de informatie die door deze externe sites over u kan worden verzameld.