Internet Explorer opnieuw instellen

By | februari 15, 2014

De optie Internet Explorer opnieuw instellen is een zeer handige functionaliteit in de browser van Microsoft om snel de fabrieksinstellingen oftewel de beginwaarde te herstellen. Bij problemen zoals spontane crashes van Internet Explorer en of foutmeldingen zoals “Internet Explorer werkt niet meer” is het het opnieuw instellen c.q. resetten vaak de oplossing op problemen met Internet Explorer eenvoudig te kunnen verhelpen.

De instellingen van Internet Explorer opnieuw instellen heeft echter wel tot gevolg dat u bepaalde instellingen opnieuw zult moeten configureren. Het opnieuw instellen van Internet Explorer kan dan ook echter niet ongedaan worden gemaakt en alle eerdere instellingen gaan na het opnieuw instellen dan ook verloren. Voordat u Internet Explorer opnieuw gaat instellen is het dan ook raadzaam om handmatig even een systeemherstelpunt aan te maken. Op deze manier kunt u eenvoudig terugkeren naar de configuratie zoals deze eerst was.

Internet Explorer opnieuw instellen omvat de volgende wijzigingen, en deze kunnen nadien niet meer ongedaan worden gemaakt als u vooraf niet handmatig een systeemherstelpunt heeft aangemaakt.

 • Werkbalken (toolbars) en invoegtoepassingen uitschakelen.
 • Standaardinstellingen voor de webbrowser
 • Privacy-instellingen
 • Beveiligingsinstellingen
 • Geavanceerde opties
 • Instellingen voor browser en tabbladen
 • Pop-upinstellingen

Wanneer problemen met Internet Explorer zijn ontstaan na een virusinfectie, of de aanwezigheid van adware dan is het raadzaam om eerst uw computer grondig te controleren op de aanwezigheid of restanten van adware of andere ongewenste software zoals Toolbars en malafide browserextensies en invoegtoepassingen. De huitvoeren van AdwCleaner kan hierbij uitkomst bieden, aan de hand van de resultaten van AdwCleaner kunt u uw computer geheel laten controleren en opschonen op het computerforum van PC Web Plus.

Internet Explorer opnieuw instellen

Internet Explorer opnieuw instellen

Middels de onderstaande instructies kunt u Internet Explorer in zijn geheel naar de standaardwaarden herstellen wanneer u problemen heeft met Internet Explorer en tijdens het surfen op het internet regelmatig de foutmelding Internet explorer werkt niet meer te zien krijgt. Of wanneer Internet Explorer op onverwachte momenten geheel vastloopt en of ineens uit het niets wordt afgesloten.

 • Start Internet Explorer en klik vervolgens rechtsboven in het venster op het tandwieltje.
 • Kies vervolgens in het menu voor de optie Internet Opties.
 • Open het tabblad geavanceerd en klik vervolgens op de knop Opnieuw instellen.
 • Vink indien gewenste de optie persoonlijke instellingen verwijderen aan en klik op de knop opnieuw instellen.

Internet Explorer opnieuw instellen

Wanneer het middels de bovenstaande instructies niet mogelijk is om Internet Explorer te starten en opnieuw in te stellen, dan kunt u Internet Explorer beter eerst zonder invoegtoepassingen starten.

Ga hiervoor naar start > alle programma’s > bureau accessoires > systeemwerkset en klik hier op Internet Explorer (zonder invoegtoepassingen).

U kunt ook het commando iexplore -extoff gebruiken via het scherm uitvoeren van Windows, druk tegelijkertijd op de Windowstoets + R
Geef vervolgens in het onderstaande scherm type u het commando gevolgd door enter. iexplore -extoff Als het probleem met de foutmelding (Internet Explorer werkt niet meer) na het opnieuw instellen van Internet Explorer nog steeds niet is verholpen verwijzen wij u graag door naar PC Web Plus, op dit computerforum kunt u uw probleem voorleggen in het sub-forum Internet, Browsers E-Mail en Messengers waar u hulp en persoonlijke ondersteuning krijgt bij het oplossen van het probleem.

Gebruikte zoektermen:

 • internet explorer 11 opnieuw installeren