MKV bestand afspelen

MKV (matroska video) is een populair bestandsformaat voor videobestanden, maar een MKV bestand afspelen is op bijvoorbeeld op bepaalde apparatuur niet zo vanzelfsprekend, ook Windows kan niet standaard overweg en een MKV bestand afspelen. Voor Windows kunt u eenvoudig een codec-pack installeren zoals de K-Lite Codec Pack, maar op een decoder zoals bijvoorbeeld de Humax van Ziggo is dat niet mogelijk.

In dergelijke gevallen kan het demuxen van een MKV bestand de eenvoudigste oplossing zijn. Hiermee kunt u namelijk het containerbestand bewerken, en hiermee maakt u het bestand compatibel en kunt u vaak wel een MKV bestand afspelen zonder deze helemaal te converteren of naar een DVD of Blu-ray schijf te hoeven branden.

Het gratis te downloaden tsMuxer is een eenvoudig programma waarmee u razendsnel MKV bestanden kunt aanpassen, en hiermee compatibel kunt maken om op bijvoorbeeld een Humax decoder het afspelen van een MKV bestand mogelijk te maken. In veel gevallen kunt u alleen het MKV bestand afspelen, en niet meer vooruit of achteruit spoelen maar pauzeren werkt echter nog wel.

MKV bestand afspelen

MKV bestand afspelen en demuxen

U kunt tsMuxer na het downloaden uitpakken en direct gebruiken, het programma hoeft immers niet geïnstalleerd te worden op uw computer. Naast het demuxen heeft dit programma nog een aantal mogelijkheden maar in dit artikel beperken we ons tot het demuxen om bijvoorbeeld een MKV bestand afspelen mogelijk te maken op een Humax decoder.

  • Dubbelklik op tsMuxerGUI.exe om het programma te starten.
  • Klik vervolgens rechtsboven op de knop add om een MKV bestand te openen.
  • Vervolgens ziet u welke video en audio streams er aanwezig zijn, maar hier hoeft u niets aan te veranderen.
  • Klik vervolgens op de knop Start muxing.
  • Het MKV bestand zal vervolgens naar een compatibel containerformaat worden omgezet.
  • Dit process duurt in tegenstelling tot het geheel converteren nog geen twee minuten bij een bestand van 4 GB.

Als tsMuxer gereed is ziet u dat het MKV bestand is omgezet naar een TS-bestand, zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien. Een MKV bestand afspelen als TS-bestand levert op Humax decoders geen problemen op, en dit is de makkelijkste en vooral snelste manier om een MKV bestand afspelen op een Humax decoder mogelijk te maken.

MKV bestand afspelen

Gebruikte zoektermen:

  • mkv bestand afspelen
  • https://www computeridee-totaal nl/audio-video/