Pop-ups en onderstreepte woorden?

Ongewenste reclame en de weergave van pop-ups en onderstreepte woorden is veelal te wijten aan de aanwezigheid van adware en of ongewenste software en malafide browserextensies. Steeds meer en meer gratis software installeert ongevraagd of optioneel allerlei software zoals een toolbar, verandert het de ingestelde startpagina van uw browser en de standaardzoekmachine.

Maar vooral de pop-ups en onderstreepte woorden zijn een zeer hinderlijk probleem, waarbij er bepaalde woorden groen onderstreept worden weergegeven die gesponsorde links bevatten en voor pop-ups zorgen als u hier meer de muis op gaat staan. Heel veel malafide browser extensies nestelen zich ongevraagd in uw browser zoals een invoegtoepassing in Internet Explorer, een extensies of add-on in Firefox en Google Chrome en zorgen in 90% van de gevallen voor dergelijke problemen.

Middels het gratis te downloaden AdwCleaner kunnen dergelijke malafide browserextensies die voor pop-ups en onderstreepte woorden op websites zorgen eenvoudig worden opgespoord en worden verwijderd. Onderstaand leest u het verkorte stappenplan, op het computerforum van PC Web Plus kan men verder hulp bieden bij het opschonen van uw computer en het verwijderen van de adware.

  1. Voer allereerst een scan met AdwCleaner uit volgens deze stap-voor-stap handleiding.
  2. Het logbestand kunt u vervolgens laten controleren in het AdwCleaner forum.
  3. Open een nieuw onderwerp met uw probleemomschrijving en voeg het logbestand als bijlage toe.
  4. Eén van de security-helpers zal uw probleem in behandeling nemen en hulp en advies geven.

Pop-ups en onderstreepte woorden?

Pop-ups en onderstreepte woorden?

Op de bovenstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van ongewenste pop-ups en onderstreepte woorden die door adware c.q. ongewenste software in onze website zijn geplaatst. In dit voorbeeld gaat het om “Ads by the weDownload Manager“, maar hiervan zijn er talloze varianten die reclame, pop-ups en hinderlijke advertenties in websites injecteren.

Dit soort pop-ups en onderstreepte woorden zijn niet alleen hinderlijk maar vormen ook een potentieel risico bij de verspreiding van malware en andere kwaadaardige software. In de eerste plaats kunnen de gesponsorde links van de advertentiebedrijven naar onbetrouwbare of zelfs bekende malware-domeinen leiden die uw computer kunnen infecteren met malware.

Maar ook kunnen via de adware c.q. software uw surfgedrag op het internet in kaart gebracht worden, dit soort gegevens worden vervolgens weer door de advertentiebedrijven gebruikt om beter in te kunnen spelen op het zoekgedrag van computergebruikers met betrekking tot het gericht tonen van advertenties.

En als laatste kunnen dit soort malafide invoegtoepassingen in Internet Explorer, een extensies of add-on in Firefox en Google Chrome zorgen voor een aanzienlijke vertraging, maar ook vastlopers en crashes van de gebruiker browser zijn veelvoorkomende problemen. Het is dus heel belangrijk om uw computer goed op te schonen, ook restanten kunnen namelijk voor problemen zorgen.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe kunt u nu adwar en Browser Hijackers en malafide software gerelateerd aan “Pop-ups en onderstreepte woorden?”voorkomen? Steeds meer en meer vormt “adware” en alle andere potentieel ongewenste software in de categorie PUP’s één van de meest voorkomende computerproblemen. In het onderstaande artikel leest u meer informatie.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, of problemen ondervinden met uw computer en of het vermoeden heeft van de aanwezigheid van virussen, adware en andere ongewenste software kunt u terecht op het computerforum van PC Web Plus. Dit forum is gespecialiseerd in het verwijderen van adware, malware en het opschonen van computer.