RegClean Pro betrouwbaar of niet?

Is RegClean Pro betrouwbaar of niet? Dit programma ontwikkelt door SysTweak is bij zeer veel gratis software gebundeld en wordt over het algemeen optioneel al dan niet ongevraagd geïnstalleerd. Een opvallend kenmerk van RegClean Pro is dat het na de installatie direct wordt geopend en een scan van de computer gaat uitvoeren waarbij het altijd problemen detecteert, zelfs op een schone installatie van Windows 8.1 worden er direct 34 registerfouten gedetecteerd. Alleen enkel met deze resultaten kunnen we concluderen dan RegClean Pro niet geheel betrouwbaar is.

Daarbij kan de gratis versie van RegClean Pro ook alle gevonden fouten niet repareren zonder dat er tot aankoop wordt overgegaan. De gratis versie kan maar enkele (zogenaamde) fouten herstellen waarna er redelijke manipulerende pop-ups worden getoond om computergebruikers over te halen om de software aan te komen. Op de wijze waarop RegClean Pro wordt verspreid en op grote schaal wordt gebundeld bij gratis software wat afkomstig is van bijvoorbeeld Softonic, Brothersoft en Cnet toont al aan wat het uiteindelijke doel is, en dat komt concreet neer op het verkopen van RegClean Pro.

Ook op de manier waarop RegClean Pro de gedetecteerde fouten aangeeft doet vermoeden dat het systeem kritieke problemen heeft maar niets is natuurlijk minder waar. Juist het opschonen van het register van Windows kan voor problemen zorgen, en dergelijke tools gaan dan vaak ook als een welbekende olifant in de porseleinkast te werk waarbij er gewoonweg teveel wordt verwijderd wat helemaal niet verwijderd dient te worden. Op de onderstaande afbeelding ziet u wat RegClean Pro detecteert bij een schone installatie van Windows, echter laat het niet direct gedetailleerd zien om welke registersleutels en bestanden het gaat.

Meer informatie over register-cleaners en de eventuele nadelige effecten en of het überhaupt zinvol is om een register-cleaner te gebruiken leest u in het artikel: Register-Cleaner zinvol of niet? Informatie over Register Cleaners, waar dieper wordt ingegaan op dit onderwerp.

RegClean Pro betrouwbaar of niet?

RegClean Pro betrouwbaar of niet?

Zoals reeds vermeld wordt RegClean Pro op grote schaal verspreid via onder andere websites als Softonic, Brothersoft en Cnet waar gratis software gedownload kan worden. Echter is al deze gratis software verpakt in een speciaal installatiebestand met gebundelde software. Als we goed kijken naar RegClean Pro dan zijn er tevens heel veel varianten van deze software die onder allerlei namen op het internet wordt verspreid, Advanced System Protector en Winzip Malware protector zijn gewoonweg gebaseerd op dezelfde software

Onderstaande ziet u de verschillende screenshots van deze drie varianten, die gewoonweg qua resultaten en gebruikersinterface geheel identiek zijn. Ons advies is dan ook om dergelijke programma´s te verwijderen en zeker niet aan te kopen, want de programma´s zijn het in de eerste plaats niet waard en voegen verder ook niets toe en kunnen enkel en alleen meer problemen op uw computer veroorzaken.

Winzip-Malware-Protector RegClean-Pro Advanced-System-Protect

Conclusie

Met al deze informatie is de conclusie dan ook dat we hier met (ongewenste) software te maken hebben dat u beter kunt vermijden, in de eerste plaats zijn er helemaal geen betrouwbare testresultaten van deze register cleaners en beveiligingssoftware bekend waardoor de effectiviteit en de uiteindelijk geboden bescherming onbekend is. Gebruik bij voorkeur de bekende software zoals CCleaner en in de categorie Anti-Malware software, programma’s zoals Malwarebytes Anti-Malware of Emsisoft Anti-Malware middels deze programma’s kunt u immers gratis uw computer controleren op de aanwezigheid van eventueel schadelijke software zonder dat u de programma’s dient aan te kopen voor het verwijderen van de schadelijke software.

Wanneer u naar aanleiding van deze artikelen nog vragen heeft of persoonlijk advies wenst bij het beveiligen van uw computer, dan verwijzen wij u graag door naar het computerforum PC Web Plus. Naast de hulp en ondersteuning bij het verwijderen van malware kunt u daar tevens terecht voor vragen omtrent u pc beveiligen en de preventie tegen malware.

Gebruikte zoektermen:

  • regclean
  • regclean pro