Category Archives: Browsers

Internet Explorer 11 downloaden en configureren

Internet Explorer 11 is al geruime tijd uit en is te downloaden van deze pagina op de website van Microsoft. Internet Explorer 11 is geheel compatibel met zowel Windows 7 als Windows 8.1 en gezien de algehele veiligheid betreffende het surfen op het internet is het natuurlijk heel belangrijk om altijd de laatst beschikbare versie te gebruiken. En in tegenstelling tot zijn voorganger is Internet Explorer 11 ook een stuk veiliger geworden middels onder andere de verbeterde functies als SmartScreen-filter en de ingebouwde Traceerbeveiliging.

Wanneer Internet Explorer wordt geïnstalleerd …

Startpagina instellen chrome

In Google Chrome kunt u uw eigen startpagina instellen, of zelfs meerdere websites als startpagina instellen die vervolgens automatisch in een apart tabblad geopend zullen worden als u Google Chrome start. Alleen kan het voorkomen dat na het installeren van bijvoorbeeld gratis software ineens uw startpagina is gewijzigd in zeer hardnekkig te verwijderen browser hijackers zoals AwesomeHP.com, Sweetpage.com, Nationzoom, Aartemis en vergelijkbare browser hijackers.

Zodra een browser hijacker ook wel bekend als een startpaginakaper in Google Chrome is genesteld dan is een andere startpagina instellen in Google Chrome onmogelijk. …

Startpagina instellen Firefox

In Mozilla Firefox kunt u uw eigen startpagina instellen, of zelfs meerdere websites als startpagina instellen die vervolgens automatisch in een apart tabblad geopend zullen worden wanneer u Firefox opent. Alleen kan het voorkomen dat na het installeren van bijvoorbeeld gratis software ineens uw startpagina is gewijzigd in zeer hardnekkig te verwijderen browser hijackers zoals AwesomeHP.com, Sweetpage.com, Nationzoom en vergelijkbare browser hijackers.

Zodra een browser hijacker ook wel bekend als een startpaginakaper in Firefox is genesteld dan is een andere startpagina instellen in Firefox onmogelijk. Adware en browser hijackers …

Startpagina instellen Internet Explorer

In Internet Explorer kunt u uw eigen startpagina instellen, of zelfs meerdere websites als startpagina instellen die vervolgens automatisch in een apart tabblad geopend zullen worden als u Internet Explorer start. Alleen kan het voorkomen dat na het installeren van bijvoorbeeld gratis software ineens uw startpagina is gewijzigd in zeer hardnekkig te verwijderen browser hijackers zoals AwesomeHP.com, Sweetpage.com, Nationzoom en vergelijkbare browser hijackers.

Zodra een browser hijacker ook wel bekend als een startpaginakaper in Internet Explorer is genesteld dan is een andere startpagina instellen in Internet Explorer onmogelijk. Adware …

Google Chrome Resetten

Google Chrome resetten kan de meest gemakkelijke oplossing zijn bij problemen met extensies die bijvoorbeeld niet meer naar behoren functioneren en zorgen voor crashes en vastlopers van Google Chrome. Bij adware gerelateerde problemen kan dit tevens uitkomst bieden, maar dan is het wel raadzaam om eerst de computer geheel op te schonen, en pas nadien Google Chrome te resetten als er nog problemen zijn, of Google Crome trager blijkt te functioneren dan voorheen.

AdwCleaner is een zeer handig gratis programma die malafide en adware gerelateerde extensies uit Google Chrome kan …

Google Chrome installeren

Google Chrome installeren als alternatief voor Internet Explorer, Firefox of een andere browser is heel eenvoudig. Google Chrome is gebaseerd op Chromium en dat is een opensourceproject van Google en is een zeer populaire en tevens zeer gebruiksvriendelijke maar ook een veilige browser. Google Chrome staat vooral bekend om zijn snelheid en dit komt onder andere door het gebruik van Google Gears en de Apple’s WebKit rendering-engine.

U kunt Google Chrome installeren op alles versies van Windows, behalve Windows RT deze wordt namelijk niet ondersteunt door Google. Verderop in dit …

Internet Explorer opnieuw instellen

De optie Internet Explorer opnieuw instellen is een zeer handige functionaliteit in de browser van Microsoft om snel de fabrieksinstellingen oftewel de beginwaarde te herstellen. Bij problemen zoals spontane crashes van Internet Explorer en of foutmeldingen zoals “Internet Explorer werkt niet meer” is het het opnieuw instellen c.q. resetten vaak de oplossing op problemen met Internet Explorer eenvoudig te kunnen verhelpen.

De instellingen van Internet Explorer opnieuw instellen heeft echter wel tot gevolg dat u bepaalde instellingen opnieuw zult moeten configureren. Het opnieuw instellen van Internet Explorer kan …

Pop ups Blokkeren (pop-upblokkering activeren)

Pop ups blokkeren is tegenwoordig heel eenvoudig aangezien Internet Explorer, Firefox en Google Chrome standaard over een functie voor pop ups blokkeren beschikt. Het is dus eigenlijk niet noodzakelijk om extra plug-ins of software te installeren om pop-ups te blokkeren. Deze functie is zal echter geen advertenties van websites zelf blokkeren zoals bijvoorbeeld AdBlock Plus doet, maar voor enkel het blokkeren van pop-ups is het voldoende om de ingebouwde functie van browser te gebruiken.

Pop-ups en hinderlijke reclame tijdens het surfen is in diverse categorieën te verdelen. In de eerste …

Internet Explorer werkt niet meer

Wanneer u tijdens het surfen met Internet Explorer plots de foutmelding Internet Explorer werkt niet meer te zien krijgt, of Internet Explorer op willekeurige momenten geheel crasht of iets wilt downloaden en vervolgens de melding Internet Explorer werkt niet meer in beeld krijgt dan is de meest voorkomende oorzaak dat één van de aanwezige invoegtoepassingen of ActiveX-besturingselementen niet meer correct functioneren, maar ook adware zoals ongewenste toolbars en of andere browserextensies die gewoonweg niet goed functioneren kunnen problemen omtrent de foutmelding Internet Explorer werkt niet meer veroorzaken.

Wanneer u …