Category Archives: Windows 8

Windows 8.1 downloaden

Voor de upgrade van Windows 8, kunt u direct via de Windows Store – Windows 8.1 downloaden, maar wanneer u meerdere computers wilt upgraden naar Windows 8.1 is het niet efficiënt om iedere keer 3 GB aan gegevens te downloaden. In dergelijke gevallen is een ISO bestand van Windows 8.1 downloaden  veel gemakkelijker waarmee u de upgrade kunt uitvoeren.

Om Windows 8.1 te installeren kunt u Windows 8.1 downloaden via de Windows Store, hiervoor dient u echter wel te beschikken over een productsleutel van Windows 8 retail of MSDN

Windows 8.1 update

De Windows 8.1 update is gratis te installeren op computersystemen waarop Windows 8 reeds is geïnstalleerd. De Windows 8.1 update kan via de Windows Store worden gedownload en vervolgens geïnstalleerd, maar niet in alle gevallen wordt de tegel voor het downloaden van de Windows 8.1 update weergegeven. De voornaamste oorzaak hiervan is een ontbrekende update (KB 2871389) voor Windows 8, deze kunt u voor de 32 en 64 bit versie van Windows 8 via de onderstaande twee links downloaden.

Thuisgroep in Windows 8 instellen

Een thuisgroep in Windows 8 installeren is erg eenvoudig en hiermee kunt u gemakkelijk een thuisnetwerk opzetten waarmee u bestanden, mappen en printers kunt delen maar ook media streamen over het netwerk behoort tot één van de mogelijkheden van de thuisgroepen in Windows 8. In de basis is het heel eenvoudig om een thuisgroep in te stellen, zeker wanneer u enkel Windows 7 en Windows 8 computers in uw netwerk gebruikt.

Tijdens de installatie van Windows kunt u direct een thuisgroep in Windows 8 instellen, maar dit kan uiteraard natuurlijk …

Veilige modus Windows 8

De veilige modus van Windows 8 kan niet meer bereikt worden middels het indrukken van de F8 toets tijdens het opstarten, dit heeft onder andere te maken met het bootproces van Windows 8 wat geheel is aangepast. Om de Windows 8 in de veilige modus op te starten zijn er diverse mogelijkheden, en in vergelijking met de voorgaande versies van Windows zijn er diverse extra functies toegevoegd aan het opstartmenu waar u kunt kiezen voor het opstarten in de veilige modus.

Het eerste grote verschil bij het vernieuwde opstartmenu in …

Windows 8 opnieuw installeren

In vergelijking met de voorgaande Windows-versies, is Windows 8 opnieuw installeren een stuk eenvoudiger geworden en standaard heeft Windows 8 een tweetal mogelijkheden. Middels de Reset en Refresh mogelijkheden kunt heel erg gemakkelijk Windows 8 opnieuw installeren bij problemen of wanneer u gewoon met een schone lei wilt beginnen. Middels de Reset functie van Windows wordt de gehele installatie naar de beginwaarden hersteld, dit betekent dat alles zal worden verwijderd aan geïnstalleerde programma’s, instellingen en opgeslagen gegevens.

Middels de Refresh functie kunt u Windows 8 opnieuw installeren met behoud van …

Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord


Net zoals bij de voorgaande versie van Windows is ook bij Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord mogelijk. Zeker wanneer u alleen de computer gebruikt en maar één gebruikersaccount heeft kan het uitschakelen van het  inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord handig zijn, maar het geheel uitschakelen van de wachtwoordbeveiliging is natuurlijk niet aan te bevelen als ook andere mensen toegang hebben tot de computer.

Om bij Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord in te schakelen opent via de charmbar het zoekvenster, type hier vervolgens in het zoekvak het commando netplwiz, vervolgens …

Systeemherstel Windows 8

De systeemherstelfunctie van Windows 8 is een zeer handig hulpmiddel bij problemen,en dergelijke systeemherstelpunten worden in bepaalde situaties automatisch aangemaakt, zoals bijvoorbeeld bij het installeren en of verwijderen van software, maar ook bijvoorbeeld wanneer er updates van Windows worden geïnstalleerd. Daarnaast kunt u zelf ook handmatig systeemherstelpunten aanmaken. Middels het systeemherstel van Windows 8 kunt u op een eenvoudige manier uw computer herstellen als er bepaalde problemen zijn ontstaan in Windows of geïnstalleerde software.

Echter is het in bepaalde situaties niet aan te raden om systeemherstel te gebruiken, hieronder een …

Windows 8.1 installeren

Microsoft heeft na het uitbrengen van Windows 8 al snel een grote upgrade (Windows 8.1) uitgebracht waarnaar gebruikers gratis kunnen upgraden. Maar hoe kan je Windows 8.1 nu downloaden, in deze handleiding zullen we stap-voor-stap beschrijven hoe u Windows 8.1 kunt installeren. Microsoft maakt gebruik van de Windows Store voor het uitrollen voor de upgrade van het nieuwe besturingssysteem. Zodra u al gebruik maakt van Windows 8 dat bent u wellicht bekend met de Windows Storen en kunt u vanuit hier eenvoudig Windows 8.1 installeren.

Voor de installatie …