SpyHunter verwijderen

By | februari 21, 2014

In heel veel handleidingen en instructies voor het verwijderen van malware, adware en spyware wordt SpyHunter 4 aangeboden en vaak als gratis programma. Echter komen veel computergebruikers er na de installatie pas achter dat het programma helemaal niet gratis is en aangekocht dient te worden, en veel computergebruikers willen daarom SpyHunter verwijderen van de computer.

Aanvullend is één van de meest gestelde vragen of “SpyHunter betrouwbaar” is? Het programma ontwikkelt door Enigma Software Group is in de loop der jaren wel veranderd, maar heeft jaren terug echter wel een slechte reputatie gehad en stond daarmee dan ook geclassificeerd als Rogueware. Tegenwoordig zijn er talloze websites die SpyHunter 4 aanbieden in handleidingen, en met het voornaamste doel om de software te verkopen, het is namelijk helemaal niet gezegd dat het probleem waarbij SpyHunter wordt geadviseerd het na aankoop ook zal oplossen.

 • In de eerste plaats weet u na aankoop niet of de problemen ook opgelost zullen worden.
 • In de tweede plaats zijn er diverse gratis alternatieven die betrouwbaarder zijn.
 • Bepaalde recensies laten zien dat er bij aankoop teveel wordt afgeschreven van uw rekening.
 • Ook de reviews van gebruikers op het Complaintsboard geven al aan deze software te vermijden.
 • Ook omtrent SpyHunter verwijderen zijn veel klachten, dit blijkt vaak niet even gemakkelijk.

De voornaamste klachten blijken te gaan om het feit dat er teveel wordt betaald voor een Licentie van Spyhunter 4, en de support-afdeling van Enigma Software Group blijkt bij dergelijke klachten geen respons te geven naar de klanten. Veel mensen hebben dan gewoonweg teveel betaald, dit heeft onder andere te maken met het licentiemodel wat niet duidelijk is want voor één jaar betaald u € 80 euro, terwijl er in eerste instantie wordt vermeld dat een licentie maar € 39 euro zou bedragen voor één jaar.

SpyHunter verwijderen

SpyHunter 4 review

Zoals reeds vermeld wordt SpyHunter 4 van Enigma Software Group op vele websites aangeboden als de ultieme oplossing voor bepaalde problemen, en vaak onder het mom van een gratis verwijdertool. Na installatie blijkt echter al snel dat u voor het verwijderen van de gedetecteerde items eerst het programma moet kopen waarbij u voor een jaarlicentie veel geld (€ 80 euro) dient te betalen, en in vergelijking met andere betrouwbare software is die een groot verschil, want voor Malwarebytes Anti-Malware betaald u maar € 23,49 en op het moment van schrijven is dat ook nog een lifetime licentie die altijd geldig zal blijven.

Wanneer we op een schone, niet geïnfecteerde computer SpyHunter 4 installeren en een scan laten uitvoeren wordt al snel de suggestie gewekt dat het systeem geïnfecteerd zou zijn met malware. In onze test worden er 22 bedreigingen gevonden die alleen na aankoop gerepareerd kunnen worden. In dit geval gaat het om zogenaamde tracking cookies, die helemaal niet schadelijk zijn en bijvoorbeeld prima met het gratis te gebruiken CCleaner van uw computer verwijderd kunnen worden.

De conclusie is dan ook dat bedreigingen met SpyHunter verwijderen pas mogelijk is nadat u het programma aankoopt, maar dat het om items gaat die vaak helemaal niet schadelijk zijn en ook met gratis software eenvoudig van uw computer kunt verwijderen. Dit is dan ook de voornaamste reden dat vele computergebruikers SpyHunter verwijderen als blijkt dat de gratis versie eigenlijk onbruikbaar is. Onderstaand treft u de complete uitleg omtrent SpyHunter verwijderen van uw computer.

SpyHunter verwijderen

Normaliter kunt u SpyHunter verwijderen via de softwarelijst van Windows, dit is dan ook direct de aanbevolen optie en gebruik dan ook geen aparte software zoals bijvoorbeeld Revo uninstaller voor het verwijderen van SpyHunter. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat SpyHunter zich diep in het systeem nestelt, het past immers ook de MBR (Master Boot Record) van uw computer aan. SpyHunter verwijderen met andere software dan de ingebouwde functie van Windows kan dan ook voor problemen zorgen bij het opstarten van Windows.

 • Ga naar start > configuratiescherm > software en of Programma’s en onderdelen.
 • Selecteer hier SpyHunter 4 en klik op de knop verwijderen.

SpyHunter verwijderen

 • Als SpyHunter 4 nog actief is krijgt u het onderstaande scherm te zien.
 • Klik hier op OK om SpyHunter te verwijderen.

SpyHunter verwijderen

 • Herstart na het verwijderen direct uw computer.

Mocht u problemen ondervinden omtrent SpyHunter verwijderen dan kunt u voor hulp en ondersteuning terecht op het computerforum van PC Web Plus. In het forum Overige beveiligingssoftware kunt u uw vraag en of probleem voorleggen waarna u persoonlijk advies en hulp krijgt bij SpyHunter verwijderen.

Gebruikte zoektermen:

 • spyhunter
 • spyhunter 4