Unchecky – bescherming tegen ongewenste toolbars en adware

By | februari 15, 2014

Unchecky is een uitermate handig programma om de installatie van ongewenste toolbars en alle andere browsertoepassingen zoals dubieuze plug-ins, adware en in het bijzonder de zogenaamde Browser Hijackers en alle andere potentieel ongewenste software (PUP’s) te voorkomen. Dergelijke optionele software is voornamelijk gebundeld is bij gratis software wat voorzien is van aangepaste installatiebestanden en kan voor zeer vervelende problemen zorgen. Vooral ongewenste reclame, gewijzigde startpagina’s, zoekmachines en pop-ups zijn veelvoorkomende problemen wanneer er allerlei ongewenste software al dan niet optioneel op uw computer is geïnstalleerd zonder dat u er vaak erg in hebt.

Met het gratis te downloaden Unchecky, kunt u voorkomen dat er automatisch toolbars, browser hijackers en allerlei andere software automatisch op uw computer wordt geïnstalleerd. Echter blijft het natuurlijk wel zaak om ook na de installatie van Unchecky niet zomaar op Next -> Next -> Volgende te klikken zonder zelf te controleren wat er nu daadwerkelijke geïnstalleerd wordt. Unchecky werkt bij heel veel aangepaste installatiebestanden en verwijderd automatisch de vinkjes bij toolbars en andere ongewenste software maar hier kunt u natuurlijk nooit geheel blindelings vanuit gaan.

Het gehele fenomeen “Potentieel Ongewenste Software” neemt steeds grotere vormen aan, en steeds meer computergebruikers ondervinden hinder en problemen na de installatie van gratis software wat allerlei extra (ongewenste) software heeft geïnstalleerd. Wanneer u reeds problemen heeft zoals het verschijnen van ongewenste reclame een gewijzigde startpagina’s of zoekmachine, pop-ups dan zal Unchecky geen uitkomst meer bieden maar heeft u meer baat bij het scannen met AdwCleaner, vervolgens kunt u op het computerforum van PC Web Plus terecht voor gratis hulp en ondersteuning bij het verwijderen van adware. Hiervoor kunt u terecht in het speciale forum voor hulp bij AdwCleaner en het verwijderen van adware en ongewenste software.

Unchecky beschermt tegen ongewenste toolbars en adware

Unchecky installeren

Het installeren van Unchecky is binnen enkele muisklikken gereed, en natuurlijk niet gebundeld met allerlei ongewenste software. Via de onderstaande downloadknop kunt u Unchecky direct downloaden.

Unchecky Downloaden

  • Dubbelklik op unchecky_setup.exe om de installatie te starten.
  • In het vervolgscherm kunt u voor meer opties kiezen, op deze manier kunt u zelf de installatielocatie instellen.
  • Klik vervolgens op Install om Unchecky te installeren.
  • Wanneer de installatie gereed is klikt u op Finish.
  • Herstart na de installatie wel even de computer, dit om de wijzigingen in het hostsbestand van Windows door te voeren.

Na de installatie is er op het bureaublad een snelkoppeling van Unchecky geplaatst, via het hoofdscherm kunt u de service van Unchecky die verantwoordelijk is voor het automatisch uitvinken van optionele software in en uitschakelen. Via de knop “Settings” kunt u onder andere de gewenste taal kiezen, Unchecky is geheel Nederlandstalig te gebruiken. Via de knop “Advanced Settings” is het onder andere mogelijk om de automatische update functie uit te schakelen wat natuurlijk niet aanbevolen is.

Unchecky Instellingen