Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord

By | februari 16, 2014


Net zoals bij de voorgaande versie van Windows is ook bij Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord mogelijk. Zeker wanneer u alleen de computer gebruikt en maar één gebruikersaccount heeft kan het uitschakelen van het  inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord handig zijn, maar het geheel uitschakelen van de wachtwoordbeveiliging is natuurlijk niet aan te bevelen als ook andere mensen toegang hebben tot de computer.

Om bij Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord in te schakelen opent via de charmbar het zoekvenster, type hier vervolgens in het zoekvak het commando netplwiz, vervolgens kunt u onder Apps het configuratiescherm van de gebruikersaccounts starten. In de voorgaande Windows versies kon je dit scherm oproepen met het commando “control userpasswords2“, maar in Windows 8 is dit niet meer te gebruiken en kan dit alleen nog via netplwiz.

Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord

Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord

  • In het scherm Gebruikersaccounts wat verschijnt kunt u het aanmelden zonder wachtwoord instellen.
  • Vink de optie Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken uit.
  • Klik vervolgens op Toepassen en Ok.

Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord

  • Nu verschijnt het scherm waar je de gebruikersnaam en het wachtwoord kunt invoeren.
  • Hiermee zal Windows dan vanaf dat moment automatisch inloggen.
  • Voer hier de gebruikersnaam en wachtwoord in, klik vervolgens tweemaal op OK.
  • Windows 8 zal nu voortaan automatisch aanmelden zonder wachtwoord.

De bovenstaande procedure werkt natuurlijk enkel en alleen als er maar één gebruikersaccount actief is, wanneer er meerdere gebruikersaccounts zijn ingesteld is het Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord niet mogelijk. Maar dat spreekt natuurlijk eigenlijk wel voor zich.

Wanneer u het bij Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord ongedaan wilt maken dan volgt u natuurlijk dezelfde instructies zoals hierboven omschreven en plaats u simpel weer vinkje bij de optie Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken. Hierna dient u bij het aanmelden altijd weer uw wachtwoord op te geven bij het aanmelden bij Windows 8.

Deze instructies werken in principe bij zowel een lokaal gebruikersaccount in Windows 8 als bij een Microsoft Account, echter is het natuurlijk zoals reeds eerder beschreven niet aan te raden om het bij Windows 8 aanmelden zonder wachtwoord in te schakelen als naast u ook andere gebruikers toegang tot de computer hebben en op deze manier eenvoudig toegang kunnen verkrijgen tot uw persoonlijke gegevens en bestanden.

 

Gebruikte zoektermen:

  • windows 8 aanmelden zonder achtwoord